Осъдителна присъда, глоба и отнемане на автомобил в полза на държавата постигна Районна прокуратура – Добрич за мъж, обвиняем за шофиране след употреба на алкохол в изпитателен срок по предходно осъждане за същото престъпление

27 Октомври 2023 г.

43-годишният С.С. ще търпи ефективно наказание „лишаване от свобода“ при общ режим за срок от 8 месеца за управление на МПС след употреба на алкохол при повторност. Освен това той ще трябва да заплати глоба в размер на 300 лева и няма да има право да управлява автомобил за срок от 2 години. Превозното средство, с което е извършено престъплението, бе отнето в полза на държавата според решението на съдебния състав. Към наказанието на С.С. се прибавят още три месеца „лишаване от свобода“ във връзка с предходната присъда, наложена му за подобно провинение от 2022 година, изтърпяването на която било отложено с изпитателен срок.

Подсъдимият бил задържан на 26 септември 2023 година, след като причинил ПТП с материални щети и избягал от местопроизшествието. При извършената от полицейските органи проверка било установено, че С.С. е седнал зад волана след като е консумирал алкохол. Техническото средство отчело концентрация от 2,47 промила в издишания въздух.

Определението на Районен съд – Добрич, с което е одобрено постигнатото  споразумение между Районната прокуратура и 43-годишния мъж, е окончателно.