Ден на отворените врати организира Районна прокуратура - Добрич с ученици от ОУ „Христо Смирненски“

27 Октомври 2023 г.

Ученици от ОУ „Христо Смирненски“ гостуваха на Прокуратурата в Добрич във връзка с инициативата „Ден на отворените врати“. Децата от 6 клас посетиха Съдебната палата в града, където бяха посрещнати от прокурор Даниел Илиев - говорител на Районната прокуратура.

Магистратът ги направи съпричастни към истинско съдебно заседание по дело, на което той самият е наблюдаващ прокурор. Учениците станаха свидетели на това какво се случва в реално време в съдебната зала. Така, освен теоретично, те успяха и нагледно да видят прокурор в изпълнение на неговите професионални задължения.

След приключване на заседанието, децата се разходиха в сградата на Съдебната палата. Там имаха възможност да сложат прокурорски тоги и да усетят тежестта на отговорността, която носи тази професия. Разговаряха и със съдебните служители за спецификите на тяхната работа, за задълженията им и за значението на доброто административно осигуряване на прокурорската дейност.

В края на посещението си, учениците и техните учители получиха подаръци, подготвени специално за случая – химикали, устройства с преносима памет и тефтери.