Прокурори от Окръжната и Районната прокуратури в Добрич заедно със служител на ОД на МВР се срещнаха с ученици от 11 и 12 клас от училище в града и разговаряха с тях за въздействието на алкохола и наркотиците при управлението на МПС

24 Октомври 2023 г.

Прокурорите Милена Любенова и Даниел Илиев – говорители на Окръжната и Районната прокуратури в Добрич, заедно с инспектор Станимир Стоев от сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР в града, се срещнаха днес с ученици от 11 и 12 клас на СУ „Петко Р. Славейков“.

Темата на разговора с младежите беше „Управлението на МПС под въздействието на алкохол и наркотични вещества“. Те бяха запознати с разпоредбите на Закона за движение по пътищата, както и с тези на Наказателния кодекс, касаещи престъпленията по транспорта, в това число и с новите изменения, касаещи отнемането на МПС в полза на държавата.

Учениците имаха възможност нагледно, чрез специално подготвен по случая видеоклип, да видят последиците от управлението на автомобил след употреба на забранени вещества и спиртни напитки. Получиха също и брошури, разясняващи въздействието им върху поведението на водача зад волана, върху неговите възприятия и реакции.

Срещата беше първа от цяла поредица такива срещи. През тази седмица прокурорите Любенова и Илиев, заедно с инспектор Стоев, ще посетят още ПГТС „Михаил В. Ломоносов“ и ФСГ „Васил Левски“ в областния град. А за началото на месец ноември е планирано изнасянето на лекции в още няколко учебни заведения.