„Задържане под стража“ за двама младежи, обвиняеми за държане с цел разпространение на наркотични вещества, по искания на Окръжна прокуратура - Варна

19 Септември 2023 г.

18-годишният А.И. и 24-годишният С.Н. остават в ареста след уважени искания на Окръжна прокуратура – Варна. Двамата са обвинени за държане без надлежно разрешително с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, а 18-годишният е обвиняем и за това, че разпространил забранена субстанция на непълнолетно момче.

Младежите съжителствали в дома на по-големия от двамата, намиращ се на улица „Роза“ в град Варна. Именно там съхранявали и наркотичните вещества. При извършените претърсване и изземване на адреса били намерени общо 28,53 грама марихуана, разпределени в пакетчета, и 0,20 грама кокаин.

До неотложните действия се стигнало, след като А.И. бил задържан малко след продажба на марихуана на непълнолетно момче, близо до учебно заведение във Варна на 15 септември 2023 година.

Обвиняемите бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда за определяне на мерки за неотклонение спрямо тях. Окръжният съд във Варна определи най-тежката такава, а именно „задържане под стража“ и за двамата.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна.