Районна прокуратура – Добрич внася ново искане за „задържане под стража“ на 51-годишен мъж, заканил се с убийство на съгражданин, хвърлял стъклени бутилки в дома на бившата си жена и увредил чужд имот, след нарушение на марката „домашен арест“

14 Септември 2023 г.

Районна прокуратура – Добрич внася ново искане за „задържане под стража“ на 51-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за три престъпления – закана за убийство, хулигански действия и увреждане на чужда собственост, след като е констатирано нарушение на наложената му по-лека мярка „домашен арест“. Въпреки настояването на прокуратурата за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия Г.Г., съдът в областния град прецени, че той трябва да остане под „домашен арест“ с поставена електронна гривна. Мярка, която в рамките на седмица, вече е нарушена от 51-годишния мъж.

Мъжът беше задържан, след като на 3 септември 2023 г. около 22,00 часа отишъл в дома на бившата си жена и започнал да хвърля празни стъклени бутилки, които намерил под прозореца, в стаята, където се намирали тя, двете им малолетни деца и настоящият й партньор. Освен това отправял обиди и закани към тях. Обвиняемият хвърлил около 30 бутилки, като успял да счупи прозорец и две врати, едната стъклена. 

Това не било първото му нападение срещу майката на децата му, с която били разделени от около 7 години. На 30 август обвиняемият отишъл в дома й под претекст да види децата си и влязъл в конфликт с настоящия партньор на бившата си жена, като отправил към него закани за убийство. Хвърлил по мъжа две стъклени чаши, които се счупили в главата и лицето му, причинявайки му порезни рани.

Очаква се заседанието на Районен съд – Добрич да бъде насрочено за следобедните часове още днес.