Окръжна прокуратура – Търговище привлече към наказателна отговорност и задържа за 72 часа 28-годишен мъж за убийството на млада жена, извършено в условията на домашно насилие

30 Август 2023 г.

Окръжна прокуратура – Търговище привлече към наказателна отговорност 28-годишен мъж във връзка с извършено тежко криминално престъпление – умишлено убийство, извършено в условията на домашно насилие по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Той е обвинен за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 и т. 6а от НК и е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Деянието било извършено на 29 август 2023 година. Жертва на тежкото престъпление станала млада жена на 21 години, с която обвиняемият живеел на семейни начала. Двамата пребивавали извън границите на Република България, като от около 10 дни се настанили в жилище на роднини в град Омуртаг.

В ранния следобед във вторник възникнал конфликт между С.К. и жертвата на престъплението, като мъжът нанесъл жесток побой над младата жена. В резултат на това тя починала.

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.