Окръжна прокуратура – Шумен внася в съда протест с искане за „задържане под стража“ на 43-годишен мъж от града, обвиняем за държане на 50 грама кокаин с цел разпространение

8 Август 2023 г.

Окръжна прокуратура – Шумен внася в съда протест с искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 43-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за държане без надлежно разрешително на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. След като беше задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда, А.М. беше оставен под „домашен арест“ от Окръжния съд.

На 3 август 2023 година, в резултат на полицейска разработка, лек автомобил, с който обвиняемият се придвижвал, бил спрян за проверка. Малко преди това мъжът успял да изхвърли предмет от колата, но това било забелязано от полицейските служители. След извършен оглед и претърсване, било намерено пакетче, съдържащо прахообразно вещество. Направените тестове и анализи установили, че се касае за 50 грама кокаин.

А.М. бил задържан незабавно. Привлечен бил като обвиняем за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК. Той е криминално проявен и осъждан.

Очаква се делото за мярката за неотклонение да бъде разгледано в Апелативен съд - Варна.