Окръжна прокуратура - Добрич внесе в съда искане за „задържане под стража“ на 46-годишен мъж, обвиняем за убийството на неговия баща

4 Август 2023 г.

Окръжна прокуратура – Добрич внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 46-годишния Т.М. Мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем за убийството на неговия баща.

Сигнал за тежко престъпление бил получен около 09:00 часа на 3 август 2023 година. Прокурор от Окръжна прокуратура – Добрич и екип от разследващи, пристигнали на мястото, установили, че се касае за тежко криминално деяние. Жертвата бил 69-годишен мъж. Започналите незабавно действия по изясняване на фактите и обстоятелствата около случилото се, показали съпричастността на сина на убития към тежкото престъпление. 46-годишният мъж бил задържан и, след анализ на събраните доказателства, обвинен за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 3 от НК.

В хода на работата, станало ясно, че на 26 юли 2023 година от Районен съд – Тервел, била издадена заповед за незабавна защита на 69-годишния баща, като по силата на тази заповед синът му нямал право да го доближава, както и трябвало да напусне жилището, обитавано от двамата мъже. Изясняват се допълнителни детайли около отношенията между бащата и сина.

Към настоящия момент 46-годишният мъж се намира в болнично заведение под охрана, поради влошаване на здравословното му състояние. Предстои съдът да определи мярка за неотклонение спрямо него.