Районна прокуратура – Варна задържа за срок до 72 часа 27-годишен мъж от село Каменар, обвинен за грабеж на златно бижу в Морската градина

27 Юли 2023 г.

Районна прокуратура – Варна задържа за срок до 72 часа 27-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за грабеж, извършен на 23 юли 2023 година. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо П.А. като предстои искането да бъде внесено в съда.

Докато се разхождала в Морската градина на Варна, жена на 54 години станала обект на посегателство от неизвестен за нея мъж. Неочаквано той се приближил към нея и опитал да отнеме златен синджир с медальон, който висял на врата й. При издърпването обаче верижката се скъсала и паднала на земята, а в ръцете на нападателя останала само златната висулка.

След подадения сигнал незабавно била започната работа по разследване на случая и издирване на извършителя. Установена била съпричастността на 27-годишен мъж от село Каменар към престъплението. П.А. бил задържан и привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна. Предстои прецизиране на обвинението с оглед предишните криминални прояви и осъждания на П.А. Той е добре известен на органите на реда и е осъждан.