26-годишен мъж е привлечен към наказателна отговорност за държане на 30 грама марихуана и 152 грама хероин от Районна прокуратура – Силистра, задържан е за срок до 72 часа

19 Юли 2023 г.

26-годишен мъж от град Дулово е привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Силистра за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително – престъпление по чл. 354а, ал. 3, т.1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

На 18 юли 2023 година, при специализирана операция на ОД МВР – Силистра, в дома на А.Ю. били извършени процесуални действия - претърсване и изземване. В прилежащ към имота гараж били намерени два вида наркотични вещества, укрити в стара пералня, както и електронна везна. Иззети били 24 пакетчета марихуана с общо тегло 30 грама и 37 пакетчета хероин с тегло 152 грама.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокурор от Районна прокуратура – Силистра. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“, спрямо обвиняемия.