17 Юли 2023 г.

41-годишен варненец, обвиняем за държане на наркотици с цел разпространение, остава в ареста по искане на Окръжната прокуратура в града

Сподели

„Задържане под стража“ за 41-годишен варненец, привлечен в качеството му на обвиняем за държане без надлежно разрешително на високорискови наркотични вещества с цел разпространение – престъпление по чл. 354а, ал.1, пр.4 от НК.

А.П. е задържан на 13 юли 2023 година при специализирана полицейска операция на служители на ГДБОП на територията на Варна, Добрич и к.к. Златни пясъци. Той бил задържан след сделка с марихуана, реализирана в курортния комплекс. Освен иззетото наркотично вещество при задържането му, при последвалите процесуални действия, в дома на мъжа също били намерени и иззети количества марихуана, електронна везна, сума пари. Общото количество иззета забранена субстанция било 333,43 грама, като тя била разпределена в различни пакети.

Обвиняемият беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение спрямо него. Окръжният съд във Варна определи най-тежката такава, а именно „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна.