Съдът във Варна уважи исканията на Окръжната прокуратура за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо две жени, обвиняеми за държане с цел разпространение на наркотични вещества

17 Юли 2023 г.

Исканията на Окръжна прокуратура – Варна за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо две жени от града, обвиняеми за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, бяха уважени като основателни от съда.

Ю.М. (54 г.) и С.С. (40 г.) остават в ареста, след като бяха задържани за срок до 72 часа и привлечени към наказателна отговорност за престъпления по чл. 354а, ал. 1 от НК. От работата по досъдебното производство е ясно, че С.С. държала наркотици и ги разпространила на Ю.М., която ги придобила с цел да ги препродава.

Двете жени били установени при специализирана операция, като били задържани непосредствено след осъществената помежду им сделка със 198,24 грама високо рисково наркотично вещество – алфа-метилфентанил. При последвалите процесуални действия станало ясно, че С.С. държи в дома си допълнително количество от същото вещество, както и 1,13 грама марихуана.

Определенията на Окръжен съд – Варна подлежат на обжалване пред Апелативния съд в града.