По искане на Окръжна прокуратура – Шумен обвиняем за държане с цел разпространение на 2 кг кокаин, екстази и марихуана остава в ареста

26 Юни 2023 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Шумен 52-годишен мъж, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в големи размери без надлежно разрешително, остава в ареста. С.А. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК. Мъжът беше задържан с постановление на наблюдаващия случая прокурор за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Автомобилът, с който С.А. се придвижвал, бил спрян за проверка на 23 юни 2023 година в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, реализирана под надзора на Окръжната прокуратура в Шумен. При предприетите процесуални действия - претърсване на автомобила и личен обиск на мъжа, било установено, че 52-годишният мъж държи забранени субстанции. В резервна автомобилна гума били открити 2 кг кокаин, 300 грама екстази и 12 грама марихуана.

Обвиняемият е криминално проявен и е известен на МВР за превеждане на чужди граждани през граница, осъждан е за подправяне и съставяне на неистински официални документи и изнудване, съпроводено с нанесена телесна повреда. 

Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.