Окръжна прокуратура – Силистра привлича към наказателна отговорност 45-годишен мъж, предложил подкуп на полицейски служител

12 Май 2023 г.

Окръжна прокуратура – Силистра привлича към наказателна отговорност за подкуп, предложен на полицейски служител, мъж на 45 години от град Дулово.

Бързото производство по случая започнало на 11 май 2023 година.  Мъжът бил призован в Районното управление на МВР в град Дулово, за да даде сведения във връзка с постъпила срещу него жалба. В хода на разговора си с полицейския служител, той извадил банкнота от 50 лв. и я поставил под материалите по преписката, изразявайки гласно очакванията си жалбата да бъде разрешена в негова полза.

Полицаят незабавно реагирал – информирал по надлежния ред за случая и бил извършен оглед на местопроизшествието. Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Силистра било образувано бързо производство по чл. 304а от НК.

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава. Предстои в съда да бъде внесен обвинителен акт. Наказанието, което законът предвижда, за такова деяние е „лишаване от свобода“ за срок до 10 години и глоба до 15 000 лева.