Окръжна прокуратура – Шумен ръководи досъдебно производство във връзка с тежък пътен инцидент, при който са загинали двама мъже

16 Март 2023 г.

Окръжна прокуратура – Шумен ръководи досъдебно производство по чл. 343, ал. 4 във връзка с тежък пътен инцидент, при който са загинали двама мъже, а трети е с опасност за живота.

Произшествието възникнало около 14:30 часа на 15 март 2023 година на изхода на кв. „Дивдядово“ в град Шумен. 56-годишният водач на лек автомобил, движейки се в посока село Мараш, нарушава разпоредбите на ЗДвП, не спира на знак „Стоп“ и навлиза на път с предимство. Там в този момент се движи товарен автомобил, натоварен с 25 тона фракция. Въпреки опита на водача на камиона да спре, се стига до сблъсък. На място загива водачът на лекия автомобил, а на път за болницата загива и негов спътник (на 30 г.). Тежко е пострадал още един от пътуващите в превозното средство – мъж на 52 г., който е настанен за лечение с опасност за живота. Без наранявания е четвъртият пътник в колата – жена на 23 г.

Направените тестове на 43-годишния водач на товарния автомобил за употреба на алкохол и/или наркотични вещества са отрицателни, той е правоспособен.

Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи, разпитани са свидетели на инцидента. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжна – прокуратура – Шумен.