Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Силистра и остави в ареста мъж, държал с цел разпространение над 17 грама хероин и опитал да разпространи част от него

20 Февруари 2023 г.

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Силистра и остави в ареста 40-годишен мъж, държал с цел разпространение и направил опит за разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително. Б.П. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1 от НК.

Той бил задържан при опит да реализира сделка с хероин на 17 февруари 2023 година в град Силистра. При претърсването, от апартамента са иззети общо 17,9 грама хероин, като част от тях са били в изхвърлено при влизането на полицаите пакетче, а друга част били приготвени в спринцовки за употреба. От жилището са иззети още електронна везна, мобилни телефони, пари, хартиени пакетчета.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Силистра 40-годишният обвиняем, който е познат на органите на МВР и на прокуратурата и е осъждан, беше оставен в ареста за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Окръжният съд в града определи той да остане задържан под стража.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.