Районна прокуратура – Силистра ръководи досъдебно производство за кражба на дизелово гориво от частна фирма

14 Февруари 2023 г.

Районна прокуратура - Силистра ръководи досъдебно производство за кражба на дизелово гориво от частна фирма. Във връзка със случая има задържани трима мъже, чиято роля в извършваната кражба се изяснява. Изяснява се също дали това е единствената такава. Предстои задълбочен анализ на събраните до момента доказателства и привличане към наказателна отговорност на конкретни лица. По преценка на наблюдаващия случая прокурор може да бъде поискано определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо някои от тях, а именно „задържане под стража“.

На 13 февруари 2023 година, в резултат на предварително планирана операция, трима мъже били задържани непосредствено след като извършили кражба на 200 л дизелово гориво, което източили от паркиран в двора на частен имот в село Белица товарен автомобил. За да проникнат в обекта, те унищожили част от ограда, а откраднатото пренесли с лек автомобил, собственост на единия. Откраднатото гориво било намерено скрито.

Някои от заподозрените лица имат богато криминално минало.

По случая и към този момент продължават да се извършват редица процесуално-следствени действия под ръководството и надзора на Териториално отделение – Тутракан при Районна прокуратура – Силистра.