Съдът уважи исканията на Окръжна прокуратура – Варна и „задържа под стража“ двама мъже, обвинени за грабеж на сума пари от възрастна жена

20 Януари 2023 г.

Окръжен съд - Варна наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 44-годишния Д.П. и 56-годишния С.К. след искане на Окръжната прокуратура в града. Двамата мъже били привлечени като обвиняеми за грабеж на сума пари, извършен в съучастие, а за С.К. и в условията на опасен рецидив.

Жертва на престъплението станала трудноподвижна възрастна жена, която била нападната в дома си през нощта на 15 срещу 16 януари 2023 година. В къщата ѝ нахлули двама мъже, които със сила и заплахи, я принудили да има даде парите си – сумата от 1500 лева, като освен това взели и нейните лични документи.

В хода на разследването, се установило, че съпричастни към извършения грабеж са двамата обвиняеми. 44-годишният Д.П. е жител на с. Житница, общ. Провадия, а 56-годишният С.К. е от гр. Девин. Обвиняемите са добре известни на органите на реда и са многократно осъждани, като С.К. е осъждан включително за грабеж.

С постановления на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна двамата бяха задържани за срок до 72 часа. А от днес Д.П. и С.К. са с мярка за неотклонение „задържане под стража.

Определенията на Варненския окръжен съд подлежат на обжалване пред Апелативен съд – Варна.