Районна прокуратура - Шумен привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа двама млади мъже, обвинени за извършването на грабеж от заведение в града

14 Септември 2022 г.

Районна прокуратура – Шумен привлече към наказателна отговорност двама млади мъже за грабеж, извършен след заплаха – престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК. Единият от тях е възраст от 20 години, а другият е непълнолетен – на 17 години.

До задържането им се стигнало след като през нощта на 13 септември 2022 година двамата извършили грабеж от заведение в град Шумен. Те влезли в обекта маскирани, заплашили служител в заведението и взели наличните оборотни пари. След това избягали в неизвестна посока.

Обвиняемите били задържани няколко часа по-късно, след активни действия по установяването и издирването им, проведени от служители на ОД на МВР – Шумен. 20-годишният не е криминално проявен, но непълнолетното момче е известно на органите на реда.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Шумен. С постановление на наблюдаващ прокурор обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Предстои да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка – „задържане под стража“ спрямо тях. След задържането на двамата паричната сума била възстановена.