Обвиняем за държане на наркотични вещества с цел разпространение и разпространение е задържан в ареста по искане на Окръжна прокуратура-Варна

28 Юли 2022 г.

След като уважи като основателно искането на Окръжна прокуратура – Варна, Окръжният съд определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо 40-годишен мъж, обвиняем за държане на наркотични вещества без надлежно разрешение с цел разпространение и разпространение на наркотични вещества в условията на продължавано престъпление. А.Б. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.354а, ал.1, изр.1, алт.1, пр.4 и алт.2, във връзка с чл.26 ал.1 от НК.

Обвиняемият е задържан на 26 юли 2022 година малко след като продал хероин на мъж от Варна. В дома му са намерени и иззети множество пакетчета, съдържащи метамфетамин и хероин.

С постановление на наблюдаващия случая прокурор А.Б. бе задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Днес съдът определи той да остане задържан под стража.

Действия по разследване на случая продължават под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Определението на Окръжния съд подлежи за обжалване пред Апелативен съд.