46-годишен мъж от село Златар е привлечен към наказателна отговорност за грабеж на дамска чанта, извършен след употреба на сила и при условията на опасен рецидив

27 Юли 2022 г.

46-годишен мъж от село Златар е привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Шумен за грабеж на дамска чанта, извършен след употреба на сила и при условията на опасен рецидив. Мъжът е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

На 26 юли 2022 година,около 21:30 часа, на улица в град Шумен, неизвестен мъж застигнал в гръб 42-годишна жена, запушил й устата с ръка, издърпал дамската й раница и побягнал в неизвестна посока. В чантата жената носела портмоне със сумата от 220 лева, документи и ключове.

Скоро след извършване на деянието като съпричастен към престъплението е установен З.И. на 46 г. от село Златар, криминално проявен за кражби и осъждан включително за грабеж. Той е задържан.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен. Предстои искането за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо него ще бъде внесено в съда.