Районна прокуратура - Добрич ръководи досъдебно производство във връзка с инцидент, при който има двама починали

13 Юли 2022 г.

Районната прокуратура в град Добрич ръководи досъдебно производство във връзка с инцидент, при който има двама починали – американски и български граждани.

Разследването е започнато на 12 юли 2022 г., когато около 18:00 часа американски гражданин на 34 години, гостуващ в България, скача от седмия етаж на жилищен блок, разположен в района на бул. „Русия“. В този момент отдолу преминава 73-годишен мъж, върху когото чужденецът пада.

Дошлите на място медицински екипи установяват, че двамата мъже са живи. Те са откарани незабавно в болнично заведение, където първо починал възрастният мъж, а малко по-късно и 34-годишният американец.

Според първоначално събраните данни, младият мъж е страдал от психично заболяване, което е било лекувано в родината му. Предстои да се изяснят детайлите около този факт. Назначени са също съдебно – медицински и други експертизи за установяване на причините и обстоятелствата, довели до решението на американския гражданин, до последвалите събития, както и  причините за смъртта на двамата мъже.

Работата по досъдебното производство продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Добрич. На брифинг, пред представителите на средствата за масово осведомяване, прокурор Даниел Илиев – говорител на структурата разясни, че първоначално разследването е образувано за престъпление по чл. 122, ал. 1 от НК – причиняване на смърт по непредпазливост, но в хода на работата по него ще се изяснява също има ли данни за склоняване към самоубийство на младия американец.