Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Силистра и остави в ареста мъж, държал с цел разпространение, разпространил и отглеждал високорискови наркотични вещества

21 Юни 2022 г.

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Силистра и остави в ареста 41-годишен мъж, държал и разпространил високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително. Т.С. е привлечен като обвиняем и за това, че отглеждал марихуана в дома си.

Той бил задържан по време на сделка с марихуана на 17 юни в град Силистра. При обиск, в него били намерени 26,5 грама тревиста маса. В хода на разследването, в имот на обвиняемия в село Сребърна, били намерени още 10 грама от същия наркотик, електронни везни, съдове и препарати, използвани за отглеждане на растения, както и 20 бр. саксии с растения от рода на конопа в различен стадий на растеж.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Силистра 41-годишният обвиняем е оставен в ареста за срок до 72 часа. Окръжният съд в града определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.