Районна прокуратура - Варна предаде на съд млад мъж, причинил тежка телесна повреда на друг, след конфликтна ситуация на пътя

13 Юни 2022 г.

На съд с обвинителен акт Районна прокуратура - Варна е предаден 24-годишния С.Д. за  това, че е причинил тежка телесна повреда на друг гражданин, след конфликтна ситуация на пътя – престъпление по чл. 128, ал. 1 от НК.

На 1 юли 2021 година, на улица в град Дългопол, обвиняемият и потърпевшият се засекли като водачи на автомобили. Двамата се познавали и знаели какво превозно средство управлява всеки от тях. С.Д. искал да премине през тясната улица, а потърпевшият престоявал там, докато разговаря със своя позната.

Тъй като вторият не реагирал на създалата се ситуация, първият подал звуков сигнал. Водачът на спрелия автомобил потеглил, като тръгвайки изхвърлил през прозореца си отпадък, който попаднал върху стъклото на изчакващата кола. Тези действия обвиняемият преценил като нарочни и решил да търси обяснение.

Настигнал движещия се отпред автомобил, рязко спрял и излязъл от превозното средство, крещейки обидни думи към потърпевшия и искайки обяснение от него. Когато стигнал шофьорската врата, започнал да я дърпа. Водачът на автомобила сам я отворил. Започнала физическа саморазправа, като С.Д. успял да нанесе няколко удара с ръка по главата и тялото на своя опонент. Един от тях попаднал в областта на дясното му око. В резултат от това пострадалият получил сериозна травма, която довела до отлепване на ретината и практическа слепота на дясното му око.

Предстои делото срещу 24-годишния обвиняем да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от три до десет години.