Мъж, държал с цел разпространение различни наркотични вещества, е задържан под стража по искане на Окръжна прокуратура – Варна

3 Юни 2022 г.

Състав на Окръжен съд – Варна уважи искането на Окръжната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително - престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

А.А. от Варна е задържан при специализирана полицейска операция на 1 юни 2022 година, реализирана от служители на ОД на МВР – Варна. В хода на разследването е претърсена къща в ж.к. „Владислав Варненчик“, стопанисвана от 51-годишния мъж. В нея са намерени и иззети производни на амфетамин наркотични вещества с тегло 130,19 грама и марихуана с тегло 5,22 грама, подготвени в опаковки за продажба, електронна везна и сума пари.

Обвиняемият е добре известен на органите на реда, той е криминално проявен и осъждан за престъпления против собствеността и личността. Мъжът няма постоянна работа и, според данните събрани до момента, активно се занимава с разпространение на наркотични вещества.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна. А.А. беше задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Считано от днес той е задържан под стража.

Определението на Окръжния съд във Варна подлежи на обжалване пред Апелативен съд.