Досъдебно производство във връзка с тежък пътен инцидент със загинал и тежко ранени ръководи Окръжна прокуратура – Разград

19 Април 2022 г.

Досъдебно производство по чл. 343 от НК във връзка с тежък пътен инцидент, при който е загинал мъж, управлявал микробус, а други трима са тежко пострадали, ръководи Окръжна прокуратура в Разград.

Пътно – транспортното произшествие е възникнало около 05:00 часа тази сутрин в покрайнините на село Осенец в посока областния град. Според първоначалната информация, 40-годишният водач на микробус с прикачена туристическа каравана, по време на движението си, се отклонява, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в товарен автомобил.

Вследствие на инцидента мъжът е тежко ранен и няколко часа по-късно издъхва. Тежко пострадала е и 30-годишна жена, пътувала в микробуса, както и две деца – на 3 г. и на 6 г. Тримата са настанени в болница.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около инцидента продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Разград. Назначени са съдебно-медицински, авто–технически и други експертизи.