Районна прокуратура – Разград постигна присъди за двама пълнолетни мъже, нерегламентирано преминали през границата на Република България

5 Април 2022 г.

Районна прокуратура – Разград постигна присъди за двама пълнолетни мъже, привлечени към наказателна отговорност за нерегламентирано преминаване през границата на Република България – престъпление по чл. 279, ал. 1 от НК. Те ще търпят наказания „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, изтърпяването на които се отлага с 3 години изпитателен срок. Двамата – на възраст 19 г. и 24 г., ще заплатят и глоби в размер на 100 лева. Следва транспортирането им в бежански лагер.

Чужденците бяха задържани в следобедните часове на 1 април, в района на град Лозница, област Разград, заедно с 12 непълнолетни момчета на възрастта между 14 г. и 17 г. Всички те нямат документи за самоличност и се самоопределят се като афганистанци.

Непълнолетните чужди граждани ще бъдат предадени на Агенцията за бежанците. Младежите са подали документи с искане да им бъде предоставена закрила.

Одобрените от Районен съд – Разград споразумения не подлежат на обжалване и са приведени в изпълнение.