Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд обвиняем за причиняване на смърт в пътен инцидент, предизвикан след шофиране в нетрезво състояние

1 Февруари 2022 г.

Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 50-годишния Т.С. за причиняване на смърт по непредпазливост в пътно – транспортно произшествие, като деянието е извършено в пияно състояние - престъпление по чл.343, ал.3, пр.1, б. „б“, пр.1 във връзка с ал.1, б. „в“ във връзка с чл.342, ал.1 от НК.

На 2 април 2021 година, около 13:00 часа, в с. Стожер, обл. Добрич, обвиняемият употребил алкохол, качил се в личния си автомобил и потеглил. Той шофирал агресивно и с висока скорост из улиците на селото. Полицейският патрул, пристигнал на място, забелязал автомобила на Т.С. и опитал да го спре. Той не се подчинил, продължил да шофира с много висока скорост по главния път в посока град Варна. Полицаите го последвал, като се движел на дистанция с цел да не предизвикат ПТП. Подаден бил сигнал до ОД МВР – Варна, на чиято територия навлязъл обвиняемият.

В същия участък от пътя, но в посока към град Добрич, се е движел друг лек автомобил. При приближаването му, без причина, обвиняемият рязко навлязъл в лентата му за движение и го ударил. След удара двата автомобила били много деформирани.

Пристигналият на място медицинския екип установил, че водачът на втората кола е починал. Т.С. бил изведен от автомобила си и транспортиран до болнично заведение, където бил настанен за лечение.  

От извършената съдебно-медицинска експертиза станало ясно, че причината за смъртта на втория водач била тежката комбинирана травма гърди, корем, крайници. Констатирана била пряка причинно - следствена връзка между травматичните увреждания, резултат от пътния инцидент, и настъпилия смъртен изход.

От заключението на съдебно – химичната експертиза станало ясно, че към момента на ПТП, обвиняемият бил в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта от 0,89 промила.

Предстои делото срещу 50-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.

Приемане Повече информация