„Лишаване от свобода“ за срок от година и шест месеца ще търпи 27-годишен мъж, откраднал чужди вещи и извършил нееднократно плащане с чужда банкова карта

1 Февруари 2022 г.

Ефективна присъда „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца при първоначален „общ“ режим на изтърпяване получи млад мъж от Варна. 27-годишният Н.Ц. бил привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Варна за извършена от него кражба на чужди вещи и за използване на чужд платежен инструмент при условията на продължавано престъпление без разрешението на титуляря му.

Подсъдимият е криминално проявен и има 18 влезли в сила присъди за различни престъпления. Той ще изтърпи по-тежкото от двете наложени му наказания, а именно една година и шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим. Трябва да плати и разноските по наказателното производство в размер на  553,31 лева.

Младият мъж призна вината си за това, че отнел чужди вещи – портмоне, собственост на жена от Варна, и съдържащите се в него суми, както и банкова карта. След кражбата Н.Ц. успял да извърши единадесет плащания с банковата карта на стойност 229,94 лева без знанието и разрешението на собственичката й.

Одобреното от Варненския окръжен съд споразумение е със силата на присъда и е окончателно.