Млада жена от Игнатиево бе осъдена и отива в затвора по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна за кражба на портмоне и теглене на пари от чужда банкова карта

3 Ноември 2021 г.

21-годишната Н.Т., предадена на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура -Варна за две престъпления - кражба на дамско портмоне и теглене на пари от чужда банкова карта без съгласието на притежателя й, в условията на продължавано престъпление, ще търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и четири месеца при общ режим на изтърпяване и ще заплати „глоба“ в размер на 2000 лева. Жената беше осъдена и на 10 месеца „лишаване от свобода“ за извършената от нея кражба, като тя ще търпи ефективно по-тежкото от двете наказания.

Н.Т. призна своята вина за това, че на 13 февруари 2020 година извършила кражба на дамско портмоне, а след това изтеглила пари, използвайки чужд платежен инструмент без знанието на собственика му.

В магазин за дрехи, намиращ се на бул. „Чаталджа“ във Варна, Н.Т. забелязала жена, която носела раница на гърба си и се приближила до нея. Разкопчала ципа на едната от преградите на раницата и измъкнала оттам портмонето на жертва си. След това бързо се отдръпнала, скрила откраднатата вещ и напуснала магазина. В портмонето тя намерила 150 лева и лични документи, както и банковата карта на потърпевшата заедно с ПИН код. Обвиняемата спряла на първия банкомат и започнала да тегли пари. Успяла да реализира три транзакции и изтеглила сумата от 1000 лева.

Младата жена е добре известна на органите на реда, има множество полицейски регистрации и задържания. Тя е от гр. Игнатиево, има основно образование и е безработна, а паричните средства, с които разполага, са набавяни чрез престъпления против собствеността, които извършва.

От справката за съдимостта й е видно, че младата жена е осъждана към настоящия момент по 9 дела за общо 12 престъпления, от които 9 кражби и 3 престъпления по чл. 249 от НК. Към настоящия момент излежава присъда в Затвор – Сливен.

Одобреното от Окръжен съд – Варна споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.