Досъдебно производство във връзка с тежък пътен инцидент на пешеходна пътека в града ръководи Окръжна прокуратура – Шумен

18 Октомври 2021 г.

Досъдебно производство във връзка с тежък пътен инцидент, при който е загинала жена, пресичаща на пешеходна пътека в Шумен, ръководи Окръжната прокуратура в града.

Пътно – транспортното произшествие е възникнало на 16 октомври 2021 година, около 19:30 часа, на пешеходна пътека на кръстовището на улиците „Мадара“ и „Преслав“.

Според първоначалната информация, водачът на таксиметров автомобил „Дачия“, по време на движението си, не пропуска двама пешеходци, пресичащи пътното платно на сигнализирано и регламентирано за това място и ги блъска.

Вследствие на инцидента тежко е ранена 68-годишна жена, която е откарана незабавно в болнично заведение. Там тя е починала след няколко часа. За лечение и наблюдение с фрактура на глезена е настанен в болница и нейния съпруг, който също е пострадал при ПТП.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около инцидента продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Шумен. Разпитани са очевидци. Назначени са съдебно-медицински, авто–технически и други експертизи.