По искане на Териториално отделение – Девня при Районна прокуратура – Варна съдът задържа под стража двама мъже, извършили кражба в условията на опасен рецидив и повторност

11 Октомври 2021 г.

По искане на Териториално отделение – Девня при Районна прокуратура – Варна съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама мъже от Девня – на 20 г. и на 21 г.

Те са привлечени като обвиняеми за кражбата на ремарке за автомобил, извършена след предварителен сговор. За единия престъплението е извършено в условията на  опасен рецидив, а за другия - в условията на повторност и в изпитателен срок, наложен му като наказание за друго подобно деяние.

Досъдебното производство било образувано на 8 октомври 2021 година след получен сигнал за извършена кражба на ремарке за автомобил от частен двор в град Девня. В хода на разследването е установенa съпричастността към извършване на престъплението на двамата мъже.

Въпреки младата си възраст, те са добре известни на органите на реда и вече са осъждани за посегателства срещу собствеността.

Определението на Девненския районен съд, с което днес двамата обвиняеми са  задържани под стража, подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Варна.