Ефективна осъдителна присъда за млад мъж, обвинен за грабежа на дамска раница

14 Септември 2021 г.

За по-малко от месец, с ефективна осъдителна присъда, Окръжна прокуратура – Варна приключи бързо производство за грабеж на дамска раница, извършен при условията на опасен рецидив. 24-годишният В.С. ще търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години и шест месеца при първоначално определен „строг режим“ за престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 198, ал. 1 във връзка с чл. 29, ал. 1, б (а) и б (б) от НК.

На 28 август 2021 година, след полунощ, обвиняемият извършил грабеж на дамска раница, съдържаща портмоне с малка сума пари, мобилен телефон и други лични вещи. За да постигне целта си и да отнеме чантата от нейната собственичка, младият мъж употребил сила, атакувал в гръб пострадалата и издърпал раницата от рамото й.

В.С. е добре известен на органите на реда, осъждан е и гореспоменатото престъпно посегателство е осъществено след по-малко от месец от изтърпяване на наложено му наказание „лишаване от свобода“ за кражба в условията на опасен рецидив. Този грабеж е четвърти за обвиняемия, като за предходните три той е осъждан от Районен съд – Варна.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.