4 Юли 2021 г.

По искане на Районна прокуратура - Варна за престъпление против изборните права на гражданите е задържан под стража мъж от Варна

Сподели

По искане на Районна прокуратура – Варна 40-годишният Н.Т. остава в ареста. Мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем за престъпления по чл. 143, ал.1 от НК /принуда/ и чл. 167, ал.3 от НК /за организиране предлагането и даването на имотна облага на другиго, с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определена политическа партия/.

На 2 юли 2021 година в Районна прокуратура – Варна е образувано досъдебно производство, след извършена проверка по материали на ТДНС Варна. В хода на работата по случая било установено, че Н.Т. е съпричастен към горепосочените текстове от НК. Повдигнати са му обвинения и спрямо същия било постановено задържане до 72 часа от наблюдаващ прокурор.

Днес, 4 юли 2021 година, от Районната прокуратура е внесено искане за вземане на най – тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемото лице. Искането е уважено от съда и 40-годишният мъж е задържан.

Разследването по делото продължава.