Окръжна прокуратура – Варна е внесла искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда на 33-годишен мъж, обвинен за разпространение на наркотични вещества

10 Февруари 2021 г.

Окръжна прокуратура – Варна е внесла в Окръжния съд искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда „Задържане под стража“ на 33-годишния К.К. от Варна. Мъжът е бил привлечен като обвиняем от прокуратурата за държане с цел разпространение на наркотични вещества – престъпление по чл. 354А, ал. 1 от НК. Това не е първа проява на К.К., който е многократно осъждан, включително и за същото престъпление, което показва, че той е действал в условията на опасен рецидив.

33-годишният мъж е задържан при проведена специализирана полицейска операция по линия противодействие на разпространението на наркотици във Варна. При личен обиск, у него са намерени 10 пакетчета, съдържащи наркотично вещество. Последвалото претърсване в дома на К.К. в ж.к. „Св. Иван Рилски“, установява множество и различни разфасовки, съдържащи същата субстанция, както и 109 таблетки с различни щампи, пакетче марихуана и електронна везна. Общите количества на намерените и иззети от обвиняемия наркотични вещества са: 152,82 грама метамфетамин, 42,87 грама екстази и марихуана с тегло под 1 грам.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна 33-годишният мъж е задържан за срок до 72 часа. Внесено е искане за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предстои Окръжният съд в града да се произнесе по случая днес.