Парцел с коноп е разкрит при специализираната полицейска операция на ОД на МВР във Варна под ръководството на Окръжната прокуратура

26 Август 2020 г.

Част от растенията коноп, с които е засят парцела край село Добри дял

Парцел, засят с растения от рода на конопа, е разкрит по време на проведената вчера и днес специализирана полицейска операция на територията на Четвърто РУ на МВР във Варна под ръководството на Окръжната прокуратура. Растенията – 119 на брой, са били засети до нива в землището на варненското село Добри дол, на еднакво отстояние едно от друго и са били в различен стадий на развитие. Те са били иззети заедно с намерените там съоръжения за отглеждането им.

Образувано е досъдебно производство по случая. Издирва се извършителят на престъплението по член 354в от НК.

Специализираната полицейска операция е била проведена с цел противодействие на битовата престъпност във варненския квартал „Аспарухово“ и общините Аврен, Белослав, Бяла и Долни чифлик. През двата дни служителите на реда от Четвърто РУ на МВР са проверили 454 лица и 238 автомобила на изградените контролнопропускателни пунктове.

Съставени са четири акта и 22 фиша по Закона за движение по пътищата. Акт за установяване на административно нарушение е съставен на водач, който управлявал автомобила си под въздействието на алкохол.

 

Прикачени документи