Предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за грабеж, представляващ опасен рецидив, е осъден на 6 години лишаване от свобода

17 Юни 2020 г.

Шест години лишаване от свобода при  строг режим ще търпи предаденият на съд за грабеж, представляващ опасен рецидив, Илко М. Той се признал за виновен за извършеното деяние, за което е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна и поискал наказателното дело срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета. Така състав на Варненския окръжен съд го осъди на 9 години лишаване от свобода, които след редукцията заради съкратената процедура намали с една трета до 6 години лишаване от свобода. С присъдата съдът уважи и гражданския иск на потърпевшата от грабежа жена.

На 10 януари тази година със сила 24-годишният Илко отнел дамска й чанта. В нея имало дебитни карти, гривни, диоптрични очила, монети, мобилен телефон със зарядно, кабел за таблет, всичко на стойност близо 800 лева.

В момента подсъдимият, който е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от разкриването му като извършител на грабежа в условията на опасен рецидив, се намира във варненския затвор.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.