Излязъл от затвора преди месец влиза в ареста за блудство, след като съдът одобри искането на Районната прокуратура във Варна

20 Март 2020 г.

Искането на Районната прокуратура във Варна да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Веселин М. е било уважено днес, 20 март, от състав на Варненския районен съд. 29-годишният мъж е бил привлечен към наказателна отговорност за извършено блудство – престъпление по член 150, ал. 1 от НК, което се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години.

29-годишният Веселин забелязал в района на болницата „Света Анна“ момиче, което отключило вратата на вход. Той успял да влезе с непознатото момиче във входа, настигнал го в гръб и извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление чрез употреба на сила.

Пострадалата започнала да вика. „Видях те и ще те разпозная“, казала жертвата, при което мъжът хукнал да бяга. На виковете й се отзовали живеещи във входа, които успели да настигнат насилника и да го задържат, като повикали полиция.

След задържането му се оказало, че Веселин е излязъл от затвора на 19 февруари тази година, където е изтърпял поредната си ефективна присъда от 2 години и 8 месеца за унищожаване и повреждане на лек автомобил. Справката му за съдимост е 17 листа, уточняват от Районната прокуратура във Варна.

Определението на Варненския районен съд, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на насилника, подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.