По време на специализираната полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в Търговище са били разкрити две кражби

6 Март 2020 г.

Извършителите на две кражби – на електрически кабели и машинки от студио за татуировки, са били разкрити по време на специализираната полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в Търговище. Тя се е провела вчера, 5 март 2020 г., на територията на търговищкото село Вардун. Кабелите са били откраднати от селскостопанска постройка.

При проверка на 11 адреса служителите на реда установили нарушения по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Иззети са били три ловни пушки, които не са съхранявани според изискванията на закона.

В проведената под ръководството на Окръжната прокуратура в Търговище операция са били установени 33 нарушения по Закона за движение по пътищата. Участвали са служители на РУ на МВР и на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция на МВР в Търговище.

По линия на контрола на движението на трите изградени КПП-та в село Вардун са били проверени 128 моторни превозни средства и 169 лица. Установен е бил неправоспособен водач, управлявал лек автомобил без свидетелство за правоуправление на МПС. Регистрационните табели на моторното превозно средство са били иззети, а автомобилът е бил спрян от движение.