Задържани са две лица, обявени за общодържавно издирване, при специализираната полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра

5 Март 2020 г.

Две лица, обявени за общодържавно издирване, са били открити и задържани по време на специализираната полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра. Единият е бил издирван, след като не се е явил като подсъдим по дело в Районния съд в Силистра. Сега е задържан и предаден на звено „Охрана“. Вторият задържан е бил издирван за установяване на адрес като свидетел по досъдебно производство.

Масирана полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра се проведе на територията на селата Професор Иширково, Брадвари, Смилец, Ламбриново, Йорданово и Калипетрово днес.

На изградените три контролно-пропускателни пункта служители на РУ на МВР в Силистра са проверили 155 автомобила и 238 лица. Съставени са били шест акта за установяване на административни нарушения и 51 фиша по Закона за движение по пътищата.

В операцията са участвали три мобилни екипа на икономическа и криминална полиция в ОД на МВР в Силистра. На място е и бил и заместник-окръжен прокурор от Окръжната прокуратура в Силистра.

Целта на специализираната полицейска операция е била противодействие на битовата престъпност, предотвратяване на пътния травматизъм чрез контрол за спазване на правилата за движение по пътищата.

Това е четвъртата поред специализирана полицейска операция против битовата престъпност в района, разпоредена от главния прокурор. До момента ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра е провела подобни операции в селата Голеш, Айдемир и Грънчарово.