Окръжната прокуратура в Добрич и ОД на МВР отчетоха резултатите от проведената специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност на територията на Добрич, Балчик, курорта Албена

20 Февруари 2020 г.

Днес на брифинг в Окръжната прокуратура в Добрич бяха отчетени резултатите от специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност на територията на Балчик, Добрич и курортния комплекс Албена.

По време на операцията, която се е провела по разпореждане на главния прокурор и цели освен борбата с битовата престъпност и ускоряване на разследванията срещу един и същ извършител с две и повече досъдебни производства, са задържани 23 лица по Закона за МВР. Проверени са били общо 376, като оперативно интересните лица за полицията са били 44.

Образувани са били 11 досъдебни производства за кражби и държане на високорискови наркотични вещества. Намерени е марихуана и вещество, което прилича на амфетамин. Предстои да бъдат направени експертни справки на откритите наркотични вещества.

Установени са били десет души, срещу които се водят по две и повече производства.

В специализираната операция са били ангажирани близо 50 служители на районните управления, охранителна и пътна полиция от ОД на МВР в Добрич.

В брифинга участваха и.ф. окръжният прокурор на ОП Златко Тодоров, директорът на ОД на МВР в Добрич Никола Панчев, началникът на сектор „Пътна полиция“ Жулиян Минев и началникът на отдел „Разследване“ Ивелин Иванов.