Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра Красимир Конов за административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжната прокуратура във Варна

7 Ноември 2019 г.

С девет гласа „за“ членовете на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избраха вчера на свое заседание Красимир Конов за административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжната прокуратура във Варна. Към момента той е заместник-окръжен прокурор, който изпълняваше функциите на районен прокурор в Районната прокуратура във Варна до избора на административен ръководител.

Новият окръжен прокурор на Варна има над 21 години юридически стаж. В съдебната система е от 1999 г., когато започва работа като следовател. От 2000 г. работи като прокурор в Районната прокуратура. От 2005 г. до момента е последователно прокурор и заместник-окръжен прокурор в Окръжната прокуратура във Варна. Две години – от 2010 до 2012 г., е бил командирован в Апелативната прокуратура.

В концепцията си пред членовете на Прокурорската колегия на ВСС Красимир Конов гарантира прозрачно и предвидимо управление, почиващо на базата на справедливо управление, както и приемственост и развитие на добрите практики, подобряване срочността на разследването и повишаване ефективността и ефикасността на работата на прокуратурата.

Освен Красимир Конов за длъжността  административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжната прокуратура във Варна кандидатства и заместник-окръжният прокурор и говорител на прокуратурата Радослав Лазаров.