Опасен рецидивист, предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна, ще изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 5 години за грабеж и кражба

6 Март 2019 г.

30-годишният Димитър С. получи 23-та си присъда, след като бе признат за виновен от Варненския окръжен съд. За грабеж, представляващ опасен рецидив, и за кражба на шест мобилни телефона на ученици, извършена при условията също на опасен рецидив, той ще изтърпи общо наказание 5 години лишаване от свобода при строг режим.

Димитър напуснал варненския затвор на 22 септември 2017 год., след като бил освободен условно предсрочно. Оставали му да доизтърпи още 6 месеца лишаване от свобода. В изпитателния срок на предходната си присъда той извършил грабежа и кражбата в условията на опасен рецидив, за които бе осъден сега.

На 11 ноември 2017 г. той извършил грабеж на свой познат от затвора. Стойността на отнетото със сила според съдебно-оценителната експертиза възлиза на близо 350 лева. Два дни по-късно 30-годишният мъж откраднал 6 мобилни телефона на ученици от училище „Найден Геров“, които били във физкултурния салон. Димитър влязъл в класната им стая и като в магазин откраднал онова, което му харесва, после напуснал сградата. Шестте откраднати телефона са на обща стойност над 700 лева.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.