Уважени са исканията на Окръжната прокуратура за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на четиримата наркодилъри, държали с цел разпространение над 2 кг марихуана, амфетаминопроизводни и кокаин

25 Февруари 2019 г.

Исканията на Окръжната прокуратура във Варна за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на четиримата наркодилъри, задържани при полицейска операция във Варна, са били уважени от Варненския окръжен съд в събота, 23 февруари.

Ще припомним, че по време на операцията под ръководството на Окръжната прокуратура, бе установено, че Стоян С. е шеф на Борислав Б. и Васил В., чието депо за съхранение на наркотици било базирано в нает апартамент във Варна. При претърсване на депото, жилищата и личен обиск на обвиняемите лица са били иззети над 2 кг марихуана, 138 г амфетаминопроизводни и малко количество кокаин, както и 10 електронни везни и общо над 25 000 лева в българска и европейска валута  - престъпление по член 354а, ал. 1 от НК е извършено в съучастие.

Четвъртият задържан е Стоян Р., който се снабдявал с наркотици за продажба от депото на тримата, действал като техен дилър.

Разпространението на наркотиците ставало и по телефона. Клиентите поръчвали дрогата, като в телефонните разговори били използвани кодови наименования за различните видове наркотици.

Определенията на Варненския окръжен съд подлежат на обжалване пред Апелативния съд.