Уважено е искането на Окръжната прокуратура в Разград за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняем за държане с цел разпространение на амфетамини и шофиране след употреба на наркотични вещества

11 Декември 2018 г.

Състав на Разградския окръжен съд е уважил искането на Окръжната прокуратура и със свое определение е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 20-годишния Владимир Ив. Той е привлечен като обвиняем за извършени две престъпления – държане с цел разпространение на 88,70 г амфетамини и за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.  

На 7 декември тази година обвиняемият бил спрян за полицейска проверка. След като бил тестван с дрегер на употреба на наркотични вещества, било установено, че шофира под въздействието на амфетамини и меатамфетамини. При обиск и претърсване полицейските служители установили, че Владимир държи с цел разпространение 88,70 грама амфетамини на стойност 2660 лева. Определението на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.