3 години лишаване от свобода за водач на автомобил, причинил смъртта на двама в тежко пътно-транспортно произшествие по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен

27 Ноември 2018 г.

Предаденият на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен Илиян Ст., причинил по непредпазливост смъртта на двама души в тежко пътно-транспортно произшествие, получи днес ефективна присъда от 3 години лишаване от свобода при общ режим. С присъдата на Шуменския окръжен съд 27-годишният подсъдим е лишен и от право да управлява автомобил за срок от 4 години.

Тежкото пътно-транспортно произшествие е станало на 29 март миналата година. На пътя Русе – Варна Илиян Ст. предприел изпреварване на друг автомобил, въпреки забраната. 27-годишният мъж направил това на двойно непрекъсната линия, навлязъл в насрещната лента, където друг автомобил също изпреварвал превозно средство. Така колата на подсъдимия се ударила челно в автомобила, с който пътували директорът и служителка на „Паркстрой“ – Разград. Мъжът починал на място, а служителката – в болницата.

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.