Уважено е искането на Окръжната прокуратура във Варна за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняем за убийство в Дългопол

9 Октомври 2018 г.

Днес състав на Варненския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 55-годишния Мартин П. Той е обвиняем за убийството на 36-годишния Стефан, който преди години живеел с дъщеря му на семейни начала – престъпление по член 115 от НК.

На 6 октомври 2018 год. в здравния пункт в Дългопол младият мъж потърсил помощ, след като бил намушкан с нож. Малко по-късно пострадалият починал там. За извършеното престъпление се е предал 55-годишният Мартин. Той  признал, че е намушкал бившия мъж на дъщеря си, който нахлул в дома му. Между двамата мъже избухнал скандал, при който Мартин намушкал бившия си зет. Повод за поредната разправия станали обвиненията на Стефан, че Мартин е виновен за раздялата с дъщеря му, от която имал две деца.

Съдебният състав определи най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемия Мартин П. – задържане под стража, предвид тежестта на повдигнатото му обвинение за престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години, и наличието на обосновано предположение за авторство на деянието. Убийството на Стефан е било извършено в изпитателния срок на предишно осъждане на обвиняемия.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.