Окръжната прокуратура в Добрич ръководи досъдебно производство за инцидента с падналия самолет на летище Балчик, при който загина пилотът

25 Август 2018 г.

Окръжната прокуратура в Добрич ръководи досъдебно производство за инцидента с падналия самолет на летище Балчик, при който загина пилотът – 52-годишният С.В. Производството се води по член 343, ал. 3, във връзка с ал. 1, във връзка с член 342, ал. 1 от НК.

Сигналът за инцидента е получен около 18 часа в петък, 24 август. Самолетът извършвал полет от летище Лесново за летище Балчик, управляван от 52-годишният пилот. При заход за кацане летателният апарат се е разбил в пистата.На място е загинал 52-годишният мъж, който е пътувал сам в самолета.

Разследването е възложено на следовател от Националната следствена служба, който днес, 25 август 2018 г., ще извърши оглед на местопроизшествието заедно с експерти от Дирекцията за разследване на произшествия във въздушния, морския и железопътния транспорт към Министерството на транспорта. До започване на огледа мястото на катастрофата е било запазено от служители на ОД на МВР в Добрич.

Действията по разследването трябва да установят причините и обстоятелствата, при които е настъпил инцидентът. Назначени са съдебномедицинска и съдебно-технически експертизи.