След одобрено от съда споразумение подсъдим за държане на наркотични вещества в особено големи размери влиза в затвора за 1 година и 6 месеца

24 Август 2018 г.

След като двамата му съучастници в държането на кокаин, метамфетамини и марихуана на стойност 50 206 лева Мартин Е. и синът му се признаха за виновни, сключиха споразумения с Окръжната прокуратура и получиха наказания, и Светослав П. днес прие да търпи наказание 1 година и 6 месеца лишаване от свобода  при първоначално строг режим и да плати глоба в размер на 5000 лева. 

С одобреното споразумение в изпълнение бе приведено и наказанието му по друго наказателно дело по описа на Варненския районен съд, когато му е била наложена условна присъда с изпитателен срок от 3 години.

Както вчера информирахме, по време на специализирана операция срещу наркоразпространението във Варна на 14 март тази година при претърсване на няколко адреса са били намерени близо 300 грама кокаин, 141 грама метамфетамини и над 50 грама марихуана, които Мартин Стрелеца, синът му и Светослав, известен като Фантата, държали с цел разпространение.

И Светослав, като своите съучастници, се призна за виновен за престъплението по член 354а, ал. 2 от НК, и се отказа от разглеждане на наказателното дело срещу него по общия ред. 

Определението на Варненския окръжен съд е окончателно и е със сила на присъда. Светослав П. е приведен във варненския затвор.