Варненският окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и остави в ареста трима обвиняеми за разпространение на наркотици и производство на амфетамини

4 Юни 2018 г.

Варненският окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и определи най-тежките мерки за процесуална принуда – задържане под стража, спрямо трима наркопроизводители. До съдебното заседание двамата обвиняеми – Д.Д. и А.Г., и съучастничката им И.С. бяха в ареста за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия досъдебното производство прокурор.

Двамата млади мъже и жената са привлечени като обвиняеми за държане на прекурсори, материали и съоръжения за производство на наркотични вещества в лаборатория, базирана на адреса на единия, както и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Д.Д. е обвиняем и за разпространение на наркотици.

На друг адрес във Варна при претърсване са намерени и иззети прекурсори за производството, химически вещества и уреди. Престъпната дейност на триото била в полезрението на служители от Второ РУ на МВР, които под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна пристъпили към реализацията. В момент на разпространение те влезли на адреса, където била уговорена продажбата.

Назначени са съдебно-химични експертизи на откритите и иззети наркотични вещества и прекурсори, които ще установят видът, количеството  и процентното им съдържание.

И тримата са криминално проявени, а един от обвиняемите е осъждан.